Geri Dön


Gitmeden önce yapmanız gerekenler aşağıda sıralanmıştır.

1.Öğrenim Anlaşmasının hazırlanması ve ders seçimi 
Fakültenizin Erasmus Koordinatörü yardımı ile 30 ECTS krediyi aşmayacak şekilde seçmek istediğiniz dersleri belirlemeniz ve Öğrenim Anlaşmanızı (Learning Agreement) hazırlamanız gerekmektedir. Anlaşma 3 kopya halinde ıslak imzalı olmalıdır. Bir kopya öğrencide, bir kopya gidilecek üniversitede ve bir kopya Erasmus ofisinde kalmalıdır.

2.Davet/Kabul Mektubu
Kabul edildiğiniz üniversiteden adınıza hazırlanan Davet Mektubu PRU Erasmus Koordinatörlüğü'ne gönderilir. Davet mektubunuz geldikten sonra resmi olarak kabul edilmiş sayılırsınız.

3.Euro hesabı açılması
Kendi adınıza İŞ BANKASI'nda Euro hesabı açtırmanız gerekmektedir. Açtırdığınız hesabın bilgilerini Erasmus Koordinatörlüğü'ne bildirmeniz gerekmektedir. Hibeleriniz bu hesaba yatırılacaktır. 

4.Harçsız pasaport 
Pasaport başvurusu için gerekli olan bilgi ve belgeleri İl / İlçe Emniyet Müdürlükleri’nin resmi internet sitelerinden öğreniniz. Pasaportunuzu Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı’ndan alacağınız belge ile harçsız alabilirsiniz. Pasaport başvuru süreci ve temin edilmesi öğrenci sorumluluğundadır.

5.Vize işlemleri 
Öncelikle öğrenim göreceğiniz ülkenin konsolosluk resmi internet sayfasından gerekli belgelerin neler olduğunu öğreniniz. Vize işlemleri tamamen öğrencinin sorumluluğundadır. Gidilecek üniversiteden gönderilen davet mektubunuzu, öğrenci belgenizi (İngilizce olmalıdır) ve gerekli olması durumunda PRU Erasmus Koordinatörlüğü'nden alacağınız konsolosluk dilekçenizi vize başvurunuz için hazırlamış olduğunuz dosyaya ekleyerek başvurunuzu yapınız.

6.Sağlık sigortası
Öğrenim Hareketliliği için konsolosluğa sunmanız gereken sağlık sigortası, seyahat sağlık sigortasından farklıdır: "Öğrenci Sağlık Sigortası" veya "Eğitim Amaçlı" ibaresini taşımalı, ayakta tedavi imkanı sunmalı ve öğrenim sürecinin tamamını kapsamalıdır. Sağlık sigortasını yaptırmak ve ücretini ödemek öğrencinin sorumluluğundadır. Eğer öğrenci SGK kapsamında sigortalı ise, gidilecek ülkenin SGK anlaşması olup olmadığı internetten kontrol edilebilir.

7.OLS (Online Linguistic Support / Çevrimiçi Dil Desteği):
Bu sınavı gitmeden önce ve döndükten sonra almanız gerekmektedir. Erasmus Öğrenim Hareketliliği süresince yabancı dilinizi nasıl geliştirdiğinizi göstermeniz beklenmektedir.

http://www.ua.gov.tr/docs/default-source/erasmus-etkinlik/online-language-support-%28ols%29.pdf?sfvrsn=0