Geri Dön

Yemek Dizaynı ve Planlama

PİRİ REİS ÜNİVERSİTESİ

DENİZCİLİK MESLEK YÜKSEOKULU

 Ders Katalog Formu

Dersin Adı : Gıda Üretim Teknolojileri

Derece: Ön Lisans

 

 

Kodu

 

 

 

Yıl/Yarıyılı

 

 

Kredisi

 

 

AKTS Kredisi

 

Ders Uygulaması,  Saat/Hafta

Ders

Uygulama

Laboratuar

GA2006

2/2 (Bahar)

3

4

3

-

-

Bölüm

Gemi Aşçılığı

Dersin veren Öğretim Üyesi

 

İletişim Bilgileri

 

Görüşme Saatleri

 

Ders Notları için web adresi

www.pirireis.edu.tr

Dersin Türü

 Zorunlu

Dersin Dili

İngilizce

Dersin Önkoşulları

  

Dersin mesleki bileşene katkısı, %

Temel Bilim

Temel Mühendislik

Mühendislik Tasarım

İnsan ve Toplum Bilim

 

 

 

100

Dersin İçeriği

 Süt endüstrisi, Süt ürünleri üretimi, Sebze ve meyvelerin işlenmesi ve saklanması, Sıvı yağ ve katı yağların üretimi, Tahıl ürünleri ve üretimi, Bakliyatlar ve üretim teknolojileri, Deniz ürünlerinin işlenmesi ve saklanması, Et ve et ürünleri imalatı, işlenmesi ve saklanması, Kümes hayvanları imalatı, işlenmesi ve saklanması, Şeker ve şekerli gıdaların üretim şekilleri, Konserve, salça, turşu, sirke, reçel üretim şekilleri

 

Dersin Amacı

  • Gemi Aşçılığı öğrencilerini Gıda endüstrisinin çeşitli kolları hakkında üretim ve teknoloji yönünden bilgi sahibi yapmaktır.

 

Dersin Öğrenme

Çıktıları

Bu dersi başarıyla bitiren öğrenciler:

  1. Çeşitli gıda endüstrisi kolları hakkında bilgi sahibi olur.
  2. Gıda ürünlerinin tarladan çatala kadar olan üretim proseslerine hakim olur.

Öğretim Yöntem ve Teknikleri

 

Varsa, Uygulamanın (staj) yapıldığı yer

 

Eş dönemli koşul

 

Ders Kitabı

 

Diğer Kaynaklar

 

Ödevler ve Projeler

 

 

Laboratuar Uygulamaları

 

Bilgisayar Kullanımı

 

                   

 

 

Başarı Değerlendirme

Sistemi

Yarıyıl içi Çalışmaları

Adedi

Değerlendirmedeki Katkısı, %

Devam

 

 

Yıl İçi Sınavları

1

                        30

Kısa Sınavlar

1

                        10   

Ödevler

 

 

Dönem Ödevi/Projesi

1

20

Laboratuar Uygulaması

 

 

Uygulama

 

 

Derse Özgü Staj(Varsa)

 

 

Seminer

 

 

Sunum

 

 

Alan Çalışması

 

 

Final Sınavı

1

40

TOPLAM

 

%100

Yarıyıl İçi Çalışmalarının Başarı Notuna Katkısı

 

%60

Yarıyıl Sonu Sınavının Başarı Notuna Katkısı

 

%40

TOPLAM

 

%100

 

 

 

Hafta

 

Konular

Dersin

Çıktıları

1

Dersin Tanıtımı,  Genel İçerik Bilgisi ve Değerlendirme kriterleri

I

2

Gıda işleme Prensipleri ve Gıdaların Özellikleri, Ambiyant (çevresel) Isı Prosesleri

II

3

Isı Uygulama ve Sıcaklığı Azaltma Prosesleri

III

4

Süt endüstrisi ve süt ürünlerinin üretim süreçleri

IV

5

Sebze ve meyvelerin üretim süreçleri

 

6

Sıvı yağ ve katı yağların üretim süreçleri

V

7

Tahıl ürünleri ve üretim süreçleri

V

8

Vize Sınavı

I-IV

9

Bakliyatlar ve üretim süreçleri

V

10

Deniz ürünlerinin üretimi işlenmesi ve saklanması

V

11

Et ve et ürünleri imalatı, işlenmesi ve saklanması

V

12

Kümes hayvanları imalatı, işlenmesi ve saklanması

V

13

Şeker ve şekerli gıdaların üretim şekilleri

V

14

Konserve, salça, turşu, sirke, reçel üretim şekilleri

V

15

Final Sınavı

I-V

Dersin  Programla İlişkisi

 

 

Programın mezuna kazandıracağı bilgi ve beceriler programa ait çıktılar

Katkı Seviyesi

1

2

3

a

 

 

 

 

b

 

 

 

 

c

 

 

 

 

d

 

 

 

 

e

 

 

 

 

f

 

 

 

 

g

 

 

 

 

h

 

 

 

 

i

 

 

 

 

j

 

 

 

 

k

 

 

 

 

l

 

 

 

 

m

 

 

 

 

       1: Az,  2. Kısmi,  3. Tam