Geri Dön

Moleküler Gastronomi

PİRİ REİS ÜNİVERSİTESİ

DENİZCİLİK MESLEK YÜKSEOKULU

 Ders Katalog Formu

Dersin Adı : Dünya Mutfakları

Derece: Ön Lisans

 

 

Kodu

 

 

 

Yıl/Yarıyılı

 

 

Kredisi

 

 

AKTS Kredisi

 

Ders Uygulaması,  Saat/Hafta

Ders

Uygulama

Laboratuar

GA2004

2/2 (Bahar)

3

5

1

4

-

Bölüm

Gemi Aşçılığı

Dersin veren Öğretim Üyesi

 

İletişim Bilgileri

 

Görüşme Saatleri

 

Ders Notları için web adresi

 

Dersin Türü

 Zorunlu

Dersin Dili

İngilizce

Dersin Önkoşulları

  

Dersin mesleki bileşene katkısı, %

Temel Bilim

Temel Mühendislik

Mühendislik Tasarım

İnsan ve Toplum Bilim

 

 

 

100

Dersin İçeriği

  • Dünya mutfakları yemek kültürleri ve ulusal yemeklerinin uygulanması

Dersin Amacı

  • Gemi Aşçılığı öğrencilerine dünyadaki çeşitli ülkelerin kendilerine özel yemek kültürlerini tanıtıp, bu yemekleri uygulama esnasında başarılı bir şekilde yapmalarını sağlamaktır.

 

Dersin Öğrenme

Çıktıları

Bu dersi başarıyla bitiren öğrenciler:

  1. Dünya mutfakları hakkında bilgi sahibi olur
  2. Çeşitli ülke mutfaklarının hem yemeklerini hem kültürlerini tanır
  3. Değişik ülkelerin yemek pişirmek tekniklerini öğrenir.
  4. Dünya mutfaklarına yeni bir bakış açısı getirebilir
  5. Farklı ülkelerin ulusal yemeklerini yapmayı öğrenir.
  6. Dünyadaki ülkelerin yemek tarihini bilir.

 

Öğretim Yöntem ve Teknikleri

 

Varsa, Uygulamanın (staj) yapıldığı yer

 

Eş dönemli koşul

 

Ders Kitabı

 

Diğer Kaynaklar

 

Ödevler ve Projeler

 

 

Laboratuar Uygulamaları

  • mutfak uygulama

Bilgisayar Kullanımı

 

                   

 

 

Başarı Değerlendirme

Sistemi

Yarıyıl içi Çalışmaları

Adedi

Değerlendirmedeki Katkısı, %

Devam

 

 

Yıl İçi Sınavları

 

 

Kısa Sınavlar

 

 

Ödevler

 

 

Dönem Ödevi/Projesi

 

 

Laboratuar Uygulaması

 

 

Uygulama

2

60

Derse Özgü Staj(Varsa)

 

 

Seminer

 

 

Sunum

 

 

Alan Çalışması

 

 

Final Sınavı

1

40

TOPLAM

 

%100

Yarıyıl İçi Çalışmalarının Başarı Notuna Katkısı

 

%60

Yarıyıl Sonu Sınavının Başarı Notuna Katkısı

 

%40

TOPLAM

 

%100

 

 

 

Hafta

 

Konular

Dersin

Çıktıları

1

Dersin Tanıtımı,  Genel İçerik Bilgisi ve Değerlendirme kriterleri

I

2

Avrupa Mutfağı – I

II

3

Avrupa Mutfağı – II

III

4

Avrupa Mutfağı – III

 

4

Asya Mutfağı – I

IV

5

Asya Mutfağı – II

 

6

Amerika Kıtası Mutfağı – I

V

7

Amerika Kıtası Mutfağı – II

V

8

Vize Sınavı

I-IV

9

Orta Doğu Mutfağı – I

V

10

Orta Doğu Mutfağı – II

V

11

Afrika Kıtası Mutfağı - I

V

12

Afrika Kıtası Mutfağı - II

V

13

Avustralya Mutfağı

V

14

Dünya mutfaklarında yeni trendler ve yeni nesil pişirme teknikleri - I

V

15

Final Sınavı

I-V

Dersin  Programla İlişkisi

 

 

Programın mezuna kazandıracağı bilgi ve beceriler programa ait çıktılar

Katkı Seviyesi

1

2

3

a

 

 

 

 

b

 

 

 

 

c

 

 

 

 

d

 

 

 

 

e

 

 

 

 

f

 

 

 

 

g

 

 

 

 

h

 

 

 

 

i

 

 

 

 

j

 

 

 

 

k

 

 

 

 

l

 

 

 

 

m

 

 

 

 

       1: Az,  2. Kısmi,  3. Tam