Dersin Adı : Dünya Mutfakları
|
Derece: Ön Lisans
|
Kodu
|
Yıl/Yarıyılı
|
Kredisi
|
AKTS Kredisi
|
Ders Uygulaması, Saat/Hafta
|
Ders
|
Uygulama
|
Laboratuar
|
GA2004
|
2/2 (Bahar)
|
3
|
5
|
1
|
4
|
-
|
Bölüm
|
Gemi Aşçılığı
|
Dersin veren Öğretim Üyesi
|
|
İletişim Bilgileri
|
|
Görüşme Saatleri
|
|
Ders Notları için web adresi
|
|
Dersin Türü
|
Zorunlu
|
Dersin Dili
|
İngilizce
|
Dersin Önkoşulları
|
|
Dersin mesleki bileşene katkısı, %
|
Temel Bilim
|
Temel Mühendislik
|
Mühendislik Tasarım
|
İnsan ve Toplum Bilim
|
|
|
|
100
|
Dersin İçeriği
|
- Dünya mutfakları yemek kültürleri ve ulusal yemeklerinin uygulanması
|
Dersin Amacı
|
- Gemi Aşçılığı öğrencilerine dünyadaki çeşitli ülkelerin kendilerine özel yemek kültürlerini tanıtıp, bu yemekleri uygulama esnasında başarılı bir şekilde yapmalarını sağlamaktır.
|
Dersin Öğrenme
Çıktıları
|
Bu dersi başarıyla bitiren öğrenciler:
- Dünya mutfakları hakkında bilgi sahibi olur
- Çeşitli ülke mutfaklarının hem yemeklerini hem kültürlerini tanır
- Değişik ülkelerin yemek pişirmek tekniklerini öğrenir.
- Dünya mutfaklarına yeni bir bakış açısı getirebilir
- Farklı ülkelerin ulusal yemeklerini yapmayı öğrenir.
- Dünyadaki ülkelerin yemek tarihini bilir.
|
Öğretim Yöntem ve Teknikleri
|
|
Varsa, Uygulamanın (staj) yapıldığı yer
|
|
Eş dönemli koşul
|
|
Ders Kitabı
|
|
Diğer Kaynaklar
|
|
Ödevler ve Projeler
|
|
Laboratuar Uygulamaları
|
|
Bilgisayar Kullanımı
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|