Dersin Adı :Modern Türk Mutfağı
|
Derece: Ön Lisans
|
Kodu
|
Yıl/Yarıyılı
|
Kredisi
|
AKTS Kredisi
|
Ders Uygulaması, Saat/Hafta
|
Ders
|
Uygulama
|
Laboratuvar
|
GA2005
|
2/1(Güz)
|
3
|
5
|
1
|
4
|
-
|
Bölüm
|
Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri
|
Dersin veren Öğretim Üyesi
|
|
İletişim Bilgileri
|
|
Görüşme Saatleri
|
|
Ders Notları için web adresi
|
www.pirireis.edu.tr
|
Dersin Türü
|
Zorunlu
|
Dersin Dili
|
İngilizce
|
Dersin Önkoşulları
|
|
Dersin mesleki bileşene katkısı, %
|
Temel Bilim
|
Temel Mühendislik
|
Mühendislik Tasarım
|
İnsan ve Toplum Bilim
|
10
|
|
|
90
|
Dersin İçeriği
|
Türk Mutfağı, Yöresel Mutfaklar
|
Dersin Amacı
|
Öğrencileri, turizm endüstrisinde İkram Hizmetleri elamanı olarak aşağıdaki konularda bilgilendirmek;
|
Dersin Öğrenme
Çıktıları
|
Bu dersi başarıyla bitiren öğrenciler:
- Türk mutfak tarihini bilir.
- Türkiye’nin her bölgesinden yöresel lezzetleri bilir ve hazırlayabilir.
|
Öğretim Yöntem ve Teknikleri
|
Ders notları, yansılı sunum, ödev
|
Varsa, Uygulamanın (staj) yapıldığı yer
|
Eğitim Mutfağı
|
Eş dönemli koşul
|
|
Ders Kitabı
|
- Halıcı, N., Türk Mutfağı, 2009, Oğlak Yayıncılık, İstanbul. Yardımcı Ders Kitapları: Tezcan, M., Türk Yemek Antropolojisi Yazıları, 2000, Kültür Bakanlığı Yayınları, Ankara
- Gürsoy, D. Kuzeyden Güneye Doğudan Batıya Yöresel Mutfağımız, Oğlak Yayınları
- Gezmen Karadağ M., Çelebi F. Ertaş Y., ŞANLIER N., Geleneksel Türk Mutfağından Seçmeler, Detay Yayıncılık
|
Diğer Kaynaklar
|
- Halıcı, N., Akdeniz Bölgesi Yemekleri, Arı Basımevi
- Halıcı, N., Ege Bölgesi Yemekleri, Ankara Güven Matbaacılık
- Halıcı, N., Karadeniz Bölgesi Yemekleri, Gür-Ay Ofset Matbaacılık
- Halıcı, N., Güneydoğu Anadolu Yemekleri, Arı Ofset Matbaacılık San.
|
Ödevler ve Projeler
|
|
Laboratuvar Uygulamaları
|
|
Bilgisayar Kullanımı
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|