Dersin Adı : Pasta ve Çikolata Sanatı
|
Derece: Ön Lisans
|
Kodu
|
Yıl/Yarıyılı
|
Kredisi
|
AKTS Kredisi
|
Ders Uygulaması, Saat/Hafta
|
Ders
|
Uygulama
|
Laboratuvar
|
GA2007
|
2/1(Güz)
|
2,5
|
4
|
1
|
3
|
-
|
Bölüm
|
Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri
|
Dersin veren Öğretim Üyesi
|
|
İletişim Bilgileri
|
|
Görüşme Saatleri
|
|
Ders Notları için web adresi
|
www.pirireis.edu.tr
|
Dersin Türü
|
Zorunlu
|
Dersin Dili
|
İngilizce
|
Dersin Önkoşulları
|
|
Dersin mesleki bileşene katkısı, %
|
Temel Bilim
|
Temel Mühendislik
|
Mühendislik Tasarım
|
İnsan ve Toplum Bilim
|
|
|
|
100
|
Dersin İçeriği
|
Pastacılığın tarihi, Pastacılık ekipmanlarının tanıtılması ve işlevleri, Kek bazının yapımı, Pastanın kaplanması, Renklerin önemi, Katlı pastaların yapımı, Fondant kullanımı, Ganache ile kaplama, Royal icing kullanımı, Çeşitli sıkma teknikleri, Modelleme yöntemleri, Marzipan ve çikolata modellemeleri, Çikolata temperleme, Dolgulu-dolgusuz çikolata yapımı, Çikolata bazlı tatlılar
|
Dersin Amacı
|
Öğrencileri, gıda endüstrisinin çeşitli kollarında aşağıdaki konularda bilgilendirmek;
- Pasta Yapımı ve Süslemesi
- Çikolata Yapımı ve Süslemesi
- Diğer Pasta Ürünlerinin ve Dekor Ürünlerinin Hazırlanması
|
Dersin Öğrenme
Çıktıları
|
Bu dersi başarıyla bitiren öğrenciler:
- Pasta ve çikolatayla ilgili genel terimleri ve kullanılan ekipmanları bilir.
- Çeşitli çikolata çeşitlerini hazırlayabilir ve süsleyebilir
- Pastacılıkta kullanılan özel malzemeleri kullanmayı bilir ve özel pastalar yaparak süsleyebilir
- Şeker hamurundan dekoratif çalışmalar yapabilir
- Tart, tartolet, marzipan , şekerlemeler hazırlayabilir.
- Yeni pastane ürünleri hazırlayarak yaratıcılığını gelişmiştir olur.
|
Öğretim Yöntem ve Teknikleri
|
Ders notları, yansılı sunum, uygulama, ödev
|
Varsa, Uygulamanın (staj) yapıldığı yer
|
Eğitim Mutfağı
|
Eş dönemli koşul
|
|
Ders Kitabı
|
|
Diğer Kaynaklar
|
|
Ödevler ve Projeler
|
|
Laboratuvar Uygulamaları
|
|
Bilgisayar Kullanımı
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|