Hafta
|
Konular
|
Dersin
Çıktıları
|
1
|
Türk mutfağı(Türk mutfağının genel yapısı ve içeriği)
|
I-III-IV
|
2
|
Selçuklu mutfağı ( selçuklu mutfağına ait sofra adabı, çorba,et yemeği,tatlı çeşitleriyapımı)
|
I-III-IV
|
3
|
Mevlevi mutfağı (Selçuklu dönemine ait , mevlevi mutfağının özellikleri .çorba,etyemeği,tatlı çeşitleri yapımı)
|
I-III-IV
|
4
|
13-14 yy osmanlı saray mutfağı(Osmanlı mutfağının ,genel yapısı içeriği,ve Osmanlı döneminin ilk yıllarına ait çorba,et yemeği,tatlı çeşitleri yapımı)
|
I-II-III-IV
|
5
|
14yy Fatih Sultan Mehmet dönemi1 (Fatih dönemine ait sofra ,adabı,mutfağın özellikleri,çorba,et yemeği,tatlı çeşitleri yapımı)
|
I-II-III-IV
|
6
|
14yy Fatih Sultan Mehmet dönemi2 (Fatih dönemine ait mutfağın özellikleri ,etkilendiği mutfaklar,pilav,börek,reçel,çeşitleri yapımı)
|
I-II-III-IV
|
7
|
14yyFatih sultan Mehmet dönemi 3(Fatihin, en sevdiği yemeklerin özellikleri balık,helva çeşitleri yapımı )
|
I-II-III-IV
|
8
|
15yy Kanuni Sultan Süleyman dönemi (Kanuni dönemine ait sofra ,düzeni,çorbaet yemeği,tatlı çeşitleri yapımı)
|
I-II-III-IV
|
9
|
Vize Sınavı
|
|
10
|
16-17yy Duraklama dönemi(Duraklama ve gerilemenin Osmanlı mutfağına etkileri,çorba, tatlı ve et yemeği yapımı)
|
I-II-III-IV
|
11
|
18yy Tanzimat dönemi(Tanzimatın, Osmanlı mutfağında sofra düzenine ve menülere etkisi,çorba,börek, tatlı çeşitleri yapımı)
|
I-II-III-IV
|
12
|
Yöresel Türk mutfağı 1(Çeşitli yörelerde halk arasında yapılan yemekler tatlı,çorba,et yemekleri,çeşitleri yapımı)
|
I-III-IV
|
13
|
Yöresel Türk mutfağı 2(çeşitli yörelerde halk arasında yapılanyemekler,börek,pilav,sebze yemek çeşitleri yapımı)
|
I-III-IV
|
14
|
Osmanlı saray mutfağına ait şerbetler(şerbetlerin Osmanlı saray mutfağındaki önemi,şerbet çeşitleri yapımı)
|
I-II-III-IV
|
15
|
Final Sınavı
|
|