Hafta
|
Konular
|
Dersin
Çıktıları
|
1
|
Kahvaltı hazırlığı (Uluslararası kahvaltı türleri, yapımı ve sunumu)
|
I-III-IV
|
2
|
Pizza yapımı (Pizza hazırlama, uluslararası pizza çeşitleri ve türevleri, pizza sosu ve türevleri)
|
I-II-III-IV
|
3
|
Makarna Yapımı ve Çeşitli Makarna Sosları (Makarna hazırlama, uluslararası makarna çeşitleri ve türevleri, uluslararası makarna sosları yapımı)
|
I-II-III-IV
|
4
|
Süt ürünlerinin mutfakta kullanımı – I (Süt, krema, tereyağı ve peynir gibi süt ürünlerinin genel özellikleri/yapısı, işlenmesi ve çeşitli yemeklerde kullanımı)
|
I-II-III-IV
|
5
|
Spesiyal Sos Yapımı ( Et ve tavuk ürünleriyle uyumlu sosların yapılması, sos eşleşmeleri)
|
I-II-III-IV
|
6
|
Özel pişirme yöntemlerinin uygulanması (Sous-vide, Engastration, Tandoor, Clay pot cooking, Flambe, Salt-Bake, Microwave cooking)
|
I-II-III-IV
|
7
|
Saklama Yöntemlerinin uygulanması (Curing, Pickling, Canning and Drying)
|
I-II-III-IV
|
8
|
Yemek yapımında kullanılan özel teknikler (Syringe, Stuffing, Tenderizing, Marinating)
|
I-II-III-IV
|
9
|
Vize Sınavı
|
|
10
|
Meyvelerin Mutfakta kullanımı; ( Çeşitleri, seçimi, saklanması, hazırlanması ve pişirme teknikleri)
|
I-II-III-IV
|
11
|
Sebze Garnitürü Yapımı (Ana yemek garnitür eşleşmesi, özel garnitür tarifleri)
|
I-II-III-IV
|
12
|
Vejetaryen yemeklerin yapımı (Vejetaryen menüleri anlamak ve menü oluşturmak)
|
I-II-III-IV
|
13
|
Yemek sunumunda son dokunuşlar ve düzenlemeler
|
I-II-III-IV
|
14
|
İleri seviye menü oluşturma (Full course menü çalışmaları)
|
I-II-III-IV
|
15
|
Final Sınavı
|
I-III
|