Geri Dön

Mesleki İngilizce-II

PİRİ REİS ÜNİVERSİTESİ

DENİZCİLİK MESLEK YÜKSEOKULU

 Ders Katalog Formu

Dersin Adı: Mesleki İngilizce II

Derece: Ön Lisans

 

 

Kodu

 

 

 

Yıl/Yarıyılı

 

 

Kredisi

 

 

AKTS Kredisi

 

Ders Uygulaması,  Saat/Hafta

Ders

Uygulama

Laboratuar

GA1002

1/2 (Bahar)

2

3

2

0

-

Bölüm

Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri

Dersin veren Öğretim Üyesi

 

İletişim Bilgileri

 

Görüşme Saatleri

 

Ders Notları için web adresi

www.pirireis.edu.tr

Dersin Türü

 Zorunlu

Dersin Dili

İngilizce

Dersin Önkoşulları

  

Dersin mesleki bileşene katkısı, %

Temel Bilim

Temel Mühendislik

Mühendislik Tasarım

İnsan ve Toplum Bilim

10

 

 

90

Dersin İçeriği

Okuma Parçası, Cümle Kurma, Kelime Bilgisi ve Alıştırmalar Vasıtasıyla İkram Hizmetleri Sektörü Odaklı Dil Öğretimi.

Dersin Amacı

Öğrencileri ikram hizmetleri alanına yönelik olarak aşağıdaki konularda İngilizce dilinde bilgilendirmek;

  • Servis Araç Ve Gereçleri,
  • Telefon ile Rezervasyon Alma,
  • Müşteri Karşılama ve Yerine Yerleştirme,
  • Sipariş Alma ve Hazırlama,
  • Şarap Servisi,
  • Başlangıç ve Ana Yemek Servisi,
  • Şikayetler ile İlgilenme ve Masa Temizliği,
  • Yemek Sonrası Servisi,
  • Hesabı Takdim Etme,
  • Bardakları Parlatma ve Masa Düzeni,

 

Dersin Öğrenme

Çıktıları

Bu dersi başarıyla bitiren öğrenciler İngilizce dilinde:

  1. Servis araç ve gereçleri,
  2. Telefon ile rezervasyon alma,
  3. Müşteri karşılama ve yerine yerleştirme,
  4. Sipariş alma ve hazırlama,
  5. Şarap servisi,
  6. Başlangıç ve ana yemek servisi,
  7. Şikayetler ile ilgilenme ve masa temizliği,
  8. Yemek sonrası servisi,
  9. Hesabı takdim etme,
  10. Bardakları parlatma ve masa düzeni hakkında bilgi sahibi olur.

Öğretim Yöntem ve Teknikleri

Ders notları, yansılı sunu, kitap alıştırmaları

Varsa, Uygulamanın (staj) yapıldığı yer

 

Eş dönemli koşul

 

Ders Kitabı

 

Diğer Kaynaklar

 

Ödevler ve Projeler

 

 

Laboratuar Uygulamaları

 

Bilgisayar Kullanımı

 

                   

 

 

Başarı Değerlendirme

Sistemi

Yarıyıl içi Çalışmaları

Adedi

Değerlendirmedeki Katkısı, %

Devam

 

 

Yıl İçi Sınavları

1

40

Kısa Sınavlar

 

 

Ödevler

 

 

Dönem Ödevi/Projesi

 

 

Laboratuar Uygulaması

 

 

Uygulama

 

 

Derse Özgü Staj(Varsa)

 

 

Seminer

 

 

Sunum

 

 

Alan Çalışması

 

 

Final Sınavı

1

60

TOPLAM

 

%100

Yarıyıl İçi Çalışmalarının Başarı Notuna Katkısı

 

%40

Yarıyıl Sonu Sınavının Başarı Notuna Katkısı

 

%60

TOPLAM

 

%100

 

AKTS/

İŞYÜKÜ TABLOSU

Yarıyıl İçi Çalışmalar

Sayı

Saat

Toplam İşyükü

Ders

13

2

26

Yıl İçi Sınavları

1

10

10

Kısa Sınavlar

 

 

 

Ödevler

13

2

26

Dönem Ödevi Projesi

 

 

 

Laboratuar Uygulaması

 

 

 

Uygulama

 

 

 

Derse Özgü Staj

 

 

 

Seminer

 

 

 

Sunum

 

 

 

Alan Çalışması

 

 

 

Final Sınavı

1

15

15

Toplam İşyükü

 

 

77

Toplam İşyükü/25

 

 

3,08

Ders AKTS Kredisi

 

 

3

 

 

 

Hafta

 

Konular

Dersin

Çıktıları

1

Dersin tanıtımı, Ders İçeriği İle İlgili Tartışmalar

 

2

Servis Araç Ve Gereçleri: Okuma parçası, cümle kurma, kelime bilgisi, alıştırmalar.

I

3

Telefon ile Rezervasyon Alma: Okuma parçası, cümle kurma, kelime bilgisi, alıştırmalar.

II

4

Müşteri Karşılama ve Yerine Yerleştirme: Okuma parçası, cümle kurma, kelime bilgisi, alıştırmalar.

III

5

Sipariş Alma: Okuma parçası, cümle kurma, kelime bilgisi, alıştırmalar.

IV

6

Sipariş Hazırlama: Okuma parçası, cümle kurma, kelime bilgisi, alıştırmalar.

IV

7

Şarap Servisi: Okuma parçası, cümle kurma, kelime bilgisi, alıştırmalar.

V

8

Vize Sınavı

I-V

9

Başlangıç Yemeği Servisi: Okuma parçası, cümle kurma, kelime bilgisi, alıştırmalar.

VI

10

Ana Yemek Servisi: Okuma parçası, cümle kurma, kelime bilgisi, alıştırmalar.

VI

11

Şikayetler ile İlgilenme ve Masa Temizliği: Okuma parçası, cümle kurma, kelime bilgisi, alıştırmalar.

VII

12

Yemek Sonrası Servisi: Okuma parçası, cümle kurma, kelime bilgisi, alıştırmalar.

VIII

13

Hesabı Takdim Etmek: Okuma parçası, cümle kurma, kelime bilgisi, alıştırmalar.

IX

14

Bardakları Parlatma ve Masa Düzeni: Okuma parçası, cümle kurma, kelime bilgisi, alıştırmalar.

X

15

Final Sınavı

I-X

 

Dersin Program Çıktıları ile Katkı Seviyesi Arasındaki İlişki

 

 

 

Programın mezuna kazandıracağı bilgi ve beceriler programa ait çıktılar

Katkı Seviyesi

1

2

3

a

Yiyecek içecek sektörü ile ilgili temel kavramları tanımlar

 

 

X

b

Alanı ile ilgili kuramlar, olgular kavramlar ve ilkeler hakkında temel düzeyde bilgi sahibi olur, edindiği bilgileri iş ortamında ve mesleğinde kullanır.

 

 

X

c

Alanı ile ilgili fiziksel ortamı, araç gereçleri ve teknolojileri tanır ve kullanır.

 

X

 

d

Alanı ile ilgili yabancı bir dilde iletişim kurabilmek.

 

 

X

e

Yiyecek içecek işletmelerinde yapılan menü planlama, gıda üretimi, gıda hijyeni, kalite,  servis hizmetleri uygulamalarında görev alır.

 

 

 

f

Mesleği ile ilgili yenilikleri takip eder, teknolojik uygulamalara açık olur, kültürel ve sanatsal bakış açısı kazanarak sürekli kendini geliştirir.

 

X

 

g

İletişim gücü yüksektir, ekip ruhuna uyum sağlar.

 

 

 

h

Türk ve Dünya Mutfağına, tatlı, çikolata ve pasta yapım teknikleri gibi mutfak uygulamalarına hakim olur.

 

 

 

i

Turizm endüstrisini öğrenir.

 

 

 

j

Edindiği teorik ve pratik bilgiyle, sektörde karşılaştığı sorunları etik kurallara uygun bir biçimde analiz eder ve çözüm üretir. Ortaya çıkan sonuçlarda öz değerlendirme yapar

 

 

 

k

Mesleği ile ilgili hukuksal süreçleri, etik kuralları, hijyen kuralları bilir.

 

 

 

l

Aşçılığın tamamlayıcı uygulamalarını bilir.

 

 

 

m

Yiyecek içecek alanlarında ortaya çıkabilecek kazalarda hastaya/yaralıya ilkyardım yapabilir.

 

 

 

       

1: Az,  2. Kısmi,  3. Tam

 

Program Çıktıları & Dersin Çıktıları Bağlantı Matrisi

Dersin

Öğrenme

Çıktıları

I

II

III

IV

V

VI

VII

VIII

IX

X

Program

Çıktıları

 

a

X

 

 

 

 

 

 

 

 

 

b

X

X

X

X

X

X

X

X

X

X

c

X

 

 

 

 

 

 

 

 

 

d

X

X

X

X

X

X

X

X

X

X

e

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

f

 

 

 

 

 

X

X

 

 

 

g

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

h

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

i

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

j

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

k

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

l

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

m