Hafta
|
Konular
|
Dersin
Çıktıları
|
1
|
Dersin tanıtımı, Servis Kavramına Genel Bir Bakış ve İlgili Kavramlar
|
I
|
2
|
Servis Görevlilerinin Nitelikleri, Görevleri ve Sorumlulukları
|
II
|
3
|
Serviste Kullanılan Malzemeler: Teori ve mutfak uygulaması
|
III
|
4
|
Servise Hazırlık ve Servis Hijyeni: Menaj ve servantların servise hazırlanması, masa planlaması, hijyen ve sanitasyon.
|
IV
|
5
|
Temel Servis Teknikleri ve Kuver açma: kuver çeşitleri, temel servis teknikleri.
|
V
|
6
|
Servis Yöntemleri: Servis Yöntemlerinin Ortaya Çıkışı, Servis Yöntemi Şekilleri (Masa Servisi, Büfe Servisi)
|
VI
|
7
|
Ziyafet Servisi ve Hazırlığı: Ziyafetin anlam ve önemi, teori ve mutfak uygulaması
|
VII
|
8
|
Vize Sınavı
|
I-VII
|
9
|
İngiliz Servisi ve Gueridon Servisi: Teori ve mutfak uygulaması
|
VI
|
10
|
Rus Servisi, Amerikan Servisi ve Türk Usulü Servis: Teori ve mutfak uygulaması
|
VI
|
11
|
Konuk Karşılama ve Konuğa Servis: Masa takdimi, mönü kartı takdimi ve sipariş alma, yemek süresince servis, hesap alma işlemleri, konuk ile ilişkiler ve şikâyetleri ile ilgilenme, konuk masasında yemeklerin hazırlanması (flambeler)
|
VIII
|
12
|
Kahvaltı Servisi ve Oda Servisi: kahvaltının anlamı ve önemi, kahvaltı mönüleri( Continental, Türk, İngiliz, Amerikan, kahvaltı servisi ve büfe hazırlığı, oda servisi, odada servis.
|
VII
|
13
|
Bar Organizasyonu: bar tanımı, çeşitleri, organizasyonu, bar araç gereçleri, açılış kapanış uygulamaları, kokteyller.
|
IX
|
14
|
İçecekler ve İçecek Servisi: sıcak, soğuk, alkollü, alkolsüz, mayalı damıtık, Teori ve mutfak uygulaması
|
X
|
15
|
Final Sınavı
|
I-X
|