Hafta
|
Konular
|
Dersin
Çıktıları
|
1
|
Dersin Tanıtımı, Dersin Genel Hatlarının Anlatılması
|
I
|
2
|
Gastronomiye Genel Bir Giriş ve Gastronomi ile Alakalı Kavramlara Genel Bir Bakış
|
II
|
3
|
Gastronomi Tarihine Giriş, Dünden Bugüne Gastronominin Tarihsel Süreci
|
III
|
4
|
Yiyecek-İçecek İşletmelerine Genel Bakış; Yiyecek-İçecek İşletmelerinde Organizasyon Yapısı ve İşleyişi
|
|
4
|
Mutfağın Organizasyonu, Mutfak Personelinin Görev Dağılımı ve Gastronomi ile İlgili Kariyer İmkanları
|
IV
|
5
|
Yiyecek-İçecek Hazırlanmasında Kullanılan Alet ve Ekipmanların Dünden Bugüne Yolculuğu ve Mutfakta Kullanılan Ölçü Birimleri
|
|
6
|
Temel Pişirme Teknikleri - I
|
V
|
7
|
Temel Pişirme ,Teknikleri - II
|
V
|
8
|
Vize Sınavı
|
I-IV
|
9
|
Yemek Tarihi – I Tarımın ortaya çıkışı, Tarih öncesi dönemlerde, çeşitli çağlarda ve dönemlerde yemek kültürü, ilk yemek kitapları…
|
V
|
10
|
Yemek Tarihi – II Türk ve Osmanlı yemek tarihinin çeşitli dönemlerde incelenmesi
|
V
|
11
|
Yemek ve Kültür: Yemeğin disiplinler arası olarak incelenmesi, yemek ve küreselleşme, yemek ve somutlaştırma, yemek sistemlerinin dönüşümü ve evrimi
|
V
|
12
|
Yemek ve Kimlik: Yemeğin sembolizmi, politik kullanımı, kültürel olarak yansıması
|
V
|
13
|
Yemek seçimleri ve lezzet: Yemek seçimleri ve tercihlerini etkiyen sosyokültürel, fizyolojik ve nörolojik faktörler, yemek antropolojisi
|
V
|
14
|
Gastronominin geleceği: NeuroGastronomy, molecular gastronomy, social food, migration food, polarized eating, , ekolojik ve organik ürünler, donmuş ürünler, gıda teknolojisi…
|
V
|
15
|
Final Sınavı
|
I-V
|