|
Programın mezuna kazandıracağı bilgi ve beceriler programa ait çıktılar
|
Katkı Seviyesi
|
1
|
2
|
3
|
a
|
Yiyecek içecek sektörü ile ilgili temel kavramları tanımlar
|
|
X
|
|
b
|
Alanı ile ilgili kuramlar, olgular kavramlar ve ilkeler hakkında temel düzeyde bilgi sahibi olur, edindiği bilgileri iş ortamında ve mesleğinde kullanır.
|
|
|
X
|
c
|
Alanı ile ilgili fiziksel ortamı, araç gereçleri ve teknolojileri tanır ve kullanır.
|
X
|
|
|
d
|
Alanı ile ilgili yabancı bir dilde iletişim kurabilmek.
|
|
|
|
e
|
Yiyecek içecek işletmelerinde yapılan menü planlama, gıda üretimi, gıda hijyeni, kalite, servis hizmetleri uygulamalarında görev alır.
|
|
|
X
|
f
|
Mesleği ile ilgili yenilikleri takip eder, teknolojik uygulamalara açık olur, kültürel ve sanatsal bakış açısı kazanarak sürekli kendini geliştirir.
|
X
|
|
|
g
|
İletişim gücü yüksektir, ekip ruhuna uyum sağlar.
|
X
|
|
|
h
|
Türk ve Dünya Mutfağına, tatlı, çikolata ve pasta yapım teknikleri gibi mutfak uygulamalarına hakim olur.
|
X
|
|
|
i
|
Turizm endüstrisini öğrenir.
|
|
X
|
|
j
|
Edindiği teorik ve pratik bilgiyle, sektörde karşılaştığı sorunları etik kurallara uygun bir biçimde analiz eder ve çözüm üretir. Ortaya çıkan sonuçlarda öz değerlendirme yapar
|
|
|
X
|
k
|
Mesleği ile ilgili hukuksal süreçleri, etik kuralları, hijyen kuralları bilir.
|
|
|
X
|
l
|
Aşçılığın tamamlayıcı uygulamalarını bilir.
|
|
X
|
|
m
|
Yiyecek içecek alanlarında ortaya çıkabilecek kazalarda hastaya/yaralıya ilkyardım yapabilir.
|
|
|
X
|