Dersin Adı : Yat ve Kamara Hizmetleri
|
Derece: Ön Lisans
|
Kodu
|
Yıl/Yarıyılı
|
Kredisi
|
AKTS Kredisi
|
Ders Uygulaması, Saat/Hafta
|
Ders
|
Uygulama
|
Laboratuar
|
YİY1002
|
1/2 (BAHAR)
|
1.5
|
3
|
1
|
1
|
0
|
Bölüm
|
Denizcilik Meslek Yüksekokulu, Yat İşletme ve Yönetimi Programı
|
Dersi Veren Öğretim Üyesi
|
|
İletişim Bilgileri
|
|
Görüşme Saatleri
|
|
Ders Notları için web adresi
|
www.pirireis.edu.tr
|
Dersin Türü
|
Zorunlu
|
Dersin Dili
|
Türkçe
|
Dersin Önkoşulu
|
Yok
|
Dersin Mesleki Bileşene Katkısı, %
|
Temel Bilim
|
Temel Mühendislik
|
Mühendislik Tasarım
|
İnsan ve Toplum Bilim
|
|
|
|
100
|
Dersin İçeriği
|
Kamara hizmetleri temel kavramları ve işlevleri, Kamara hizmetleri yönetimi ve fonksiyonları, Kullanılan teknoloji, süreç ve teknikler, Kamara hizmetleri personelinin görev ve sorumlulukları, Kamaraların hazırlanılması, kamaraların temizliği ve kontrolü, Malzeme ve ekipman, Konuk isteklerini karşılama
|
Dersin Amacı
|
Kamara hizmetleri temel kavramları ve işlevleri, yatlarda sunulan hizmetler, kamara personelinin görev ve sorumlulukları, kamaraların hazırlanılması temizliği ve kontrolü yanında öğrencilerin konuk memnuniyeti, hizmet sektörü, mevzuat, çevre ve sigorta konularında bilgi sahibi olmasını sağlamak.
|
Dersin Öğrenme Çıktıları
|
Bu dersi başarıyla bitiren öğrenciler:
- Yatlarda ve kamaralarda sunulan hizmetleri öğrenecek,
- Yatlarda yönetim kavramını ve çalışan mürettebatın görevlerini öğrenecek,
- Yat ve kamara temizliğini, kullanılan teknikleri ve bu konular kapsamında hijyenin önemini kavrayacak,
- Yatlarda rezervasyon, konuk memnuniyeti, hizmet kalitesi konularında bilgi sahibi olacak,
- Yiyecek içecek hizmetleri hakkında teorik ve pratik bilgiye sahip olacak,
- Yatlarda gerçekleşen sosyal etkinlikler konusuna hakim olacak,
- İlgili mevzuat ve sigorta konularını öğrenecek.
|
Öğretim Yöntem ve Teknikleri
|
|
Uygulamanın Yapıldığı Yer
|
|
Eş Dönemli Koşul
|
|
Ders Kitabı
|
|
Diğer Kaynaklar
|
|
Ödevler &Projeler
|
|
Laboratuar Uygulamaları
|
|
Bilgisayar Kullanımı
|
|
Diğer Çalışmalar
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|