Yayın Tarihi:
|
Revize Tarihi:
|
Revize Numarası:
|
DMYO Kurulu Karar No:
|
Dersin Adı: İşletmeciliğe Giriş
|
Derece: Ön Lisans
|
Kodu
|
Yıl/Yarıyılı
|
Kredisi
|
AKTS Kredisi
|
Ders Uygulaması, Saat/Hafta
|
Ders
|
Uygulama
|
Laboratuvar
|
LOJ1005
|
1/1 (Güz)
|
3
|
4
|
3
|
0
|
-
|
Bölüm
|
|
Dersi Veren Öğretim Üyesi
|
|
İletişim Bilgileri
|
|
Görüşme Saatleri
|
|
Ders Notları İçin Web Adresi
|
www.pirireis.edu.tr
|
Dersin Türü
|
Zorunlu
|
Dersin Dili
|
Türkçe
|
Dersin Önkoşulları
|
Yok
|
Dersin mesleki bileşene katkısı %
|
Temel Bilim
|
Temel Mühendislik
|
Mühendislik Tasarım
|
İnsan ve Toplum Bilim
|
20
|
|
|
80
|
Dersin İçeriği
|
İşletme ve işletmecilik kavramları, İşletmelerin sınıflandırılması, İşletmenin çevresi, İşletmenin amaç ve sorumlulukları, İşletme kurma nedenleri, Kuruluş yeri etkenleri, işletmenin genel ve yardımcı fonksiyonları, işletmecilik kuramları.
|
Dersin Amacı
|
Temel işletme bilimi kavramları ve metotları ile bunların diğer disiplinlerle olan etkileşimlerini irdelemek, işletmenin kuruluş ve büyümesi ile gelir ve giderleri hakkında bilgi vermek, işletmelerin fonksiyonlarını net bir şekilde tanımlamak, etik ve sosyal sorumluluk konuları ile işletmecilik kuramları hakkında bilgi sağlamak.
|
Dersin Öğrenme
Çıktıları
|
Bu dersi başarıyla bitiren öğrenciler:
- İşletmeciliğe ait temel kavramlar hakkında bilgi verebilecek
- Bir işletmenin temel faaliyet konularını, gelir ve giderlerini tanımlayabilecek
- İşletmelerin genel ve yardımcı fonksiyonlarını tanımlayıp açıklayabilecek
- İşletmelerin uyması gereken belli başlı etik ve sosyal sorumluluk ilkelerini açıklayabilecek
- İşletmecilik kuramları ve küreselleşme hakkında bilgi sahibi olacak
|
Öğretim Yöntem ve Teknikleri
|
Sözlü anlatım, okuma, tartışma, problem çözme.
|
Varsa, Uygulamanın (staj) Yapıldığı Yer
|
-
|
Eş Dönemli Koşul
|
Yok
|
Ders Kitabı
|
|
Diğer Kaynaklar
|
|
Ödevler ve Projeler
|
Var
|
Laboratuvar Uygulamaları
|
|
Bilgisayar Kullanımı
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|