YAT İŞLETME VE YÖNETİMİ PROGRAMI(YAT KAPTANLIĞI)

NEDEN PRU DMYO “YAT İŞLETME VE YÖNETİMİ PROGRAMI”NI TERCİH ETMELİSİNİZ?

Yat İşletme ve Yönetimi programının amacı; ülkemizde gelişmekte olan yatçılık ve marinacılık faaliyetlerinde görev alacak ve tersanelerimizde de üretilen ve sayıları artan MEGA yatlarda Kaptanlık yapabilecek nitelikte zabitan sınıfı denizciler yetiştirmektir. Programdan mezun olan öğrencilerimiz, Yat İşletme ve Yönetimi Ön Lisans Diplomasına sahip olur ve gemiadamı olarak Yat Kaptanı unvanını alırlar. Mezunlarımız gerekli eğitim başarısını gösterdikleri takdirde dikey geçiş ile fakültelerin ilgili lisans bölümlerinde eğitimlerine devam edebileceklerdir. Bu programda öğrenim görecek öğrenciler, Türkiye’de bir ilk olarak; öğrenim ücretinin büyük bir kısmını mezun olduktan sonra “İş Garantili” olarak ödemek suretiyle, çok az bir ücret ödeyerek öğrenimlerini gerçekleştirebilirler.

2 yıllık ön lisans eğitimi, dört yarıyıldan oluşmaktadır. Öğrenciler, öncelikle Matematik, Fizik, Bilgisayar derslerini takiben Denizde Emniyet, Seyir, Gemicilik, Vardiya Standartları ve Denizde Haberleşme gibi mesleki dersleri, ilave olarak Yat ve Marina İşletmeciliği, Deniz Sigortaları gibi işletme derslerini alırlar. Program başarı ile tamamlandığında öğrencilere Yat İşletme ve Yönetimi Ön Lisans Diploması verilir. Öğrencilerimiz ÖSYM tarafından yapılan Dikey Geçiş Sınavı (DGS)’nda başarılı oldukları takdirde aşağıda belirtilen lisans programlarına devam edebilirler.

Deniz İşletmeciliği ve Yönetimi,
Denizcilik İşletmeleri Yönetimi,
Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği,
Lojistik Yönetimi, Seyahat İşletmeciliği,
Seyahat İşletmeciliği ve Turizm Rehberliği
Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik
Turizm ve Otel İşletmeciliği
Turizm ve Otel Yöneticiliği
Turizm İşletmeciliği

DMYO Yat İşletme ve Yönetimi müfredatı STCW 2010’a tam uyumludur.

İŞ OLANAKLARI

Mezunlarımız; Yat Kaptanı (499 groston) olarak özel ve ticari yatlarda kaptanlık yapabileceklerdir. Yat kaptanı olarak belirtilen deniz hizmetini tamamladıktan sonra 300 grostona kadar büyüklükteki MEGA Yatlarda Yat Kaptanı olarak çalışabileceklerdir. Ayrıca, mezunlar denizcilik şirketlerinde, liman ve marinalarda da rahatlıkla iş bulabileceklerdir.

DÜNYANIN TÜM DENİZLERİNDEKİ MEGA YATLAR SİZİ BEKLİYOR !!!